Beretning v. Konvent 2003

Skriftlig beretning
til
LH’s Venners 13. konvent 2003
Kære VENNER!

Jeg vil gerne starte med i stilhed at mindes den eneste ene og den anden – vort højt ærede Signe Andersen (LH’s Venners første Præsident) og mindst ligeså ærede Ronald Kofoed Rasmussen (LH’s Venners anden Præsident herved LH’s Venners første Præsident suppleant). Ære være jeres minde – I lever stadig i os!

(STILHED – bare lidt endnu)………

Kæreste Venner – foråret er kommet, sneen falder godt nok stadigt på Fyn og Bornholm, men alligevel sender de varmere luftstrømme og de grønnende kviste et klart signal til venner udover hele landet; At det nu snart igen er tiden at samles med Vennerne til konvent i Kongens stad.

Vi skal igen – endeligt – ses til konvent – først og fremmest fordi det er en fantastisk mulighed for at se og gense vennerne men ikke mindst fordi det er et helt år siden sidst. Og meget er sket på det år. LH’s VENNER er blevet 13 år – og dermed en rigtig teenager, og lig mange andre teenagere i dagens Danmark har denne her også i år haft travlt med alle mulige og umulige arbejdsopgaver. Herudover er der blevet bowlet og kastet pile i klubberne og så har vi selvfølgelig været på pletten når juniorklubben har kaldt. Og alt dette vil jeg gerne på præsidiets vegne berette om her.

Junior Klubben

Man skal altid starte med det vigtigste – det er der en eller anden klog VEN der engang har sagt – og VENNERNES bedste og vigtigste venner er stadig LH – intet nyt på den front… Men i LH er der meget nyt at berette siden sidste års konvent.

I sommeren fandt LH’s hovedbestyrelse og LH’s faste lejere (DET’ OS) ud af at vi trængte til lunere luftlag – det var efterhånden blevet lidt småkoldt i de store lokaler – der var alt for megen plads. Derfor valgte LH at flytte sekretariat så langt sydpå som over i forhuset, Rådmandsgade nr. 43. Nu vil nogen måske sige NU IGEN! – men det er der faktisk ingen grund til – i LH’s snart 24. årige levetid har man faktisk kun flyttet adresse 2 gange (og så sæføli alle gangene frem og tilbage mellem etagerne i nr. 45 :o)) Mange venner hjalp med flytningen, og fik her chancen for at se LH’s nye sekretariat og VENNERNES nye lokale. Vi er, sagt i al beskedenhed, meget stolte af vores nye lokaler – vi har bl.a. fået en flagstang, afhøvlede gulve – alt i alt har vi nu et kontor hvor alle faktisk synes det er værd at holde orden – hvilke jo er en god og stor forbedring fra vores gamle lokale ;o))

Mange venner har allerede været inde og kigge og har samtidig set LH’s nye lokaler (som faktisk også er ret pæne – og de er ikke blevet mindre kønne af at en aktiv LH ven (faktisk vores eneste nuværende æresmedlem Karen Elisabet Lundbæk) har syet gardiner til LH’s kontor, et flot initiativ som vi fra præsidiets side da håber at andre vil lade sig inspirere af – det er smukt når ens venner på denne måde hjælper til og så endda på helt eget initiativ). Det skal da også lige fortælles at vi faktisk har fået et takkebrev fra Karen Elisabet for vores gaver til hendes 10 års jubilæum i HL – og brevet indeholder kun gode nyheder – Karen Elisabet vil mægtigt gerne blive som medlem når hendes æres medlemskab udløber- for som hun skriver “Det er en meget stor ære at være VEN” – denne omtale fra en sådan god VEN skal da kvitteres – så passende må det være at vi gir Karen Elisabet et år mere i ærens tegn ;o))

Nå men tilbage til ungerne udover at få flyttet en forfærdelig masse flyttekasser og gamle rep-møde oplæg har LH også fået afholdt det sædvanlige antal stormøder. Til Vennernes store begejstring har LH heldigvis droppet “Vi skal helst så langt væk fra sekretariatet som muligt” tendensen og havde droppet ideen om at Frederikshavn kan siges at ligge centralt placeret på IC linen. I stedet tog vi til Vejle og holdt Rep-møde og til Næstved og afholdt Landskonferencen. Begge gange var VENNERNE selvfølgelig på banen og hjalp til som kokke, dirigenter, chauffører, vækkeur, og alle de andre roller der skal spilles i kulissen når LH kalder til træf.

På repræsentantskabsmødet skete der jo det at LH fik ny ledelse og åbenbart holder LH fast i strategien om at folk bliver hele valgperioden, det skete sidste år og umiddelbart ser det meget lovende ud i år også. Nu skal man selvfølgelig aldrig sige aldrig – men sikkert er det under alle fald – at alle de der i november blev valgt til FU – stadig sidder i Forretningsudvalget. Et tiltag vi i Vennerne selvfølgelig bakker 164,5 % op bag.

LH forretningsudvalg består således stadig af følgende:

Formand :
Mathias Nørvig, Holbæk HS (EUC Nordvestsjælland)

Næstformand:
Astrid Rantorp, Merkur-centeret i Nykøbing F (CEUS)

FU’ere:
Morten Jæger Knudsen, Herning Handelsskole

Christoffer Erlang, Århus Købmandsskole, Vejlbycentervej

Shawn Kelly, Roskilde Handelsskole

FU-sup:
Sabine Rosenfeldt, Horsens Handelsskole

Jimmi Madsen, Vordingborg Handelsskole

Hovedbestyrelsen hos ungerne ser pt. således ud:

Region 1:
Ingen valgt i denne region

Region 2:
Henrik Duus, Viborg Handelsskole

Region 3:
Kristian Bernth, Århus Kbmskole, Vejlbycentervej

Region 4:
Steen W. Ørts, Ringkøbing Handelsskole

Region 5:
Ingen valgt i denne region

Region 6:
Casper Larsen, Ribe Handelsskole

Region 7:
Ingen valgt i denne region

Region 8:
Jeanette Pedersen, Svendborg Handelsskole

Region 9:
Tine Hasgaard, Merkur-centeret i Nykøbing F (CEUS)

Region 10:
Michael Gynde, Holbæk Handelsskole (EUC Nordvestsjælland)

Region 11:
Lema Abawi, Niels Brock, Nørre Voldgade

Region 3 observatør:
Ingen valgt i denne region

Region 11 observatør:
Tue Langtofte, Handelsskolen i Ballerup

Udover at sige farvel til ledelsen sagde man også på Repræsentantskabsmødet farvel til Sek-leder Heidi Langhoff . Fra VENNERNE vil vi også gerne her sige farvel til Heidi – tak for indsatsen – vi håber at vi også fremover vil se dig i Vennernes regi.

Når man siger farvel siger man også goddag – og det gør vi så nu, LH har endelig fået ansat en ny sek-leder – en vis Morten Buch – til ham vil vi sige velkommen. Jeg har endnu ikke mødt Morten – men det får vi alle chancen for 1. maj og til konventet.

Årets andre opgaver

Traditionelt er det i årets løb alle mulige (og til tider umulige) opgaver Vennerne har løst for forskellige firmaer og organisationer. Udover vores traditionelle deltagelse når juniorerne kalder til samling har det i år bla. drejet sig om:

VM i banecykling, der blev afholdt i Siemens arena i Ballerup (før småproblemerne med tagkonstruktionen). Her hjalp en gruppe aktive VENNER og noget af deres nærmeste familie (tak til vicepræsidentens brormand), Danmarks Cykel Union med akkrediteringen til stævnet, det var jo en meget vigtig tjans vi der havde fået og vi klarede – i al beskedenhed opgaven til UG – ikke mange fritidscyklister fik den uge adgang til den hellige arena……

Slotskoncerterne for DR er efterhånden en tilbagevendende begivenhed hos vennerne (og DR). I år begrænsede VENNERNES indsats sig til pakningen af poser til uddeling blandt publikum – en opgave vi efterhånden må kalde en rigtig kerne-kompetence hos VENNERNE.

DR’s Julehilsen fra Radiounderholdningsorkestret – DR ved godt at det pakkeri – ja det ka’ vi bare så det klarede vi sgu også lige for dem.

LO Storkøbenhavn vil ikke nøjes med at ha’ luftet fanerne 1. maj – derfor havde de indkaldt til stordemonstration den 5. oktober og da LO jo er meget tilfredse med vores indsats ved deres bette fest i fælledparken 1. maj – mente de at vi lige ville være de rette til også at klare noget af det praktiske 5. oktober – og som sagt – så gjort.

VENNERNES Catering, har også været på spil i år – Karen Maren ville nemlig ikke kun have Søren ved hendes bryllup i Ejby kirke i efteråret – hun ville også have hendes VENNER til at stå for servering og oprydning i slatterne sidst på natten under den efterfølgende bryllupsfest.
Alt i alt må man sige at det har været et travlt år for vennerne – men det faktum at vi kun har en indtægtsadministrator og ikke nogen til at administrere eventuelle udgifter – forpligter jo. Derfor skal der jobbes lidt, når vi også fortsat gerne vil have mulighed for at afholde diverse arrangementer i VENNERNES navn.

Og det vil vi jo gerne, og det er kun muligt for mange af jer, kære VENNER, har lyst og lejlighed til at hjælpe til når der kaldes, det vil jeg gerne her sige mange tak for. En god tilbagevendende begivenhed (dem har vi efterhånden nogle stykker af ), er jo julefrokosten hvor alle der har hjulpet VENNERNE i årets løb bliver inviteret og hvor vi på den måde får sagt ordentligt tak for hjælpen. Det er en rigtig skæg fest – og det eneste man skal gøre for at komme med – er jo at hjælpe til i løbet af året. Det er en slet skjult opfordring – både fordi vi gerne vil se flere hjælpende hænder – men også fordi jo flere der hjælper til – jo større bliver festen i december………

En generel opfordring skal der vist lyde igen i år: Få så nogen børn (og gerne mange af dem, så Vennerne både kan få nye helt unge Venner, samt hjælpe til barnedåberne! (vi gør det jo for øvrigt også i bryllupper – og i år er vi jo i god træning – så to opfordringer kan der hermed traditionelt lyde :
Gift Jer og få unger (rækkefølgen bestemmer I sæ’fø’li selv!)))

Vennerne har jo for mange år tilbage sørget for at vi alligevel alle sammen er lidt forældre. Vi har som de fleste nok ved et plejebarn. Tidligere var det Jesus vi tog os af, men han gik jo hen og blev ældre og derfor fandt vi lille Maria i Bulgarien og kaste vores tanker og kroner efter. Maria har det godt og vi vil – efter samme procedure som tidligere år – igen i år på konventet samle ind til lidt ekstra til Maria – faktisk vil vi i år samle meget ind – det glemte vi åbenbart under “vammelturen” sidste år???

Som tidligere fortalt har Vennerne udover at man få lov at hjælpe til – også en række tilbud til dem der gerne vil nyde. Mange af disse tilbud foregår i vores sub-klubber. I år har der i specielt den ene af dem – nemlig i bowlingklubben været hektisk aktivitet.

Bowlingklubben afholder månedlige træningsaftner hvor man træner til den årligt tilbagevendende begivenhed: Mesterskabet. Dette bliver afholdt lige før påske – nemlig den 16. april Alle Venner kan selvfølgelig deltage i både træningsaftner og mesterskab men man må meget gerne fortælle indtægtsadministrator Per Loft Rasmussen hvis man har tænkt sig at dukke op, simpelthen fordi det er meget sjovere at bowle hvis der er en bane man kan gøre det på.

Udover at være igangsættere på disse aktiviteter har bestyrelsen i år haft nogle spændende diskussioner om bla. Vores hjemmeside www.LH-ven.dk – hvor man jo løbende kan følge sine venner (og se en masse billeder fra LH aktiviteterne ) er blevet diskuteret og bestyrelsen har i gang sat en opdatering af både layout og indhold. Heri kommer bla. Nogle af de tanker bestyrelsen er begyndt at tænke omkring LH’s 25 føs’da som jo kun er et par år ude i fremtiden. I forhold til min beretning sidste år – har vi endda fået nedsat et mere eller mindre hurtigt arbejdende udvalg der snart barsler med mere konkrete oplæg omkring LH’s jubilæum.

Det er en af de ting vi helt sikkert vil vende tilbage til på konventet – så er du nysgerrig – så kom og vær med!!

Men en chance for at mødes med Vennerne skal du da lige have – Inden konventet kommer, bliver det jo igen 1. maj – en dag hvor Vennerne – men stor ekspertise indtager fælledparken og hjælper LO Storkøbenhavn. Vi bliver udstyret med flotte orange veste, walkie talkies, og har til formål at sikre en god, glad og festlig dag for de mange i parken – og selv om de er fremmede for os og vi ikke kender dem håber jeg at mange har lyst til at hjælpe til for husk nu at en fremmed egentlig bare er en ven der ikke har betalt kontingent – endnu! Så vil du allerede nu sikre, at netop du bliver inviteret til julefrokosten – ja så gælder det bare om at komme op af stolen og ind i fælledparken og hjælpe til.

Nu er jeg i denne beretning kommet lidt rundt om en god ven – nemlig LH’s. Meget mere kan siges og det sker også – nemlig den 16. maj på Toga Vinstue i København hvor vores konvent bliver afholdt. Jeg håber at se mange af jer til konvent, men også bagefter hvor vi sammen kan bevise at en vammeltur i København bliver en ven aldrig for gammel til.

Så jeg håber at vi ses i maj!

På præsidiets vegne

Karin Dinsen
Præsident